Leergang leiderschap in het niet weten (2)

Invalshoeken

De opzet van de leergang kent vier invalshoeken (van Ken Wilber):

 • Wakker worden (Wake up). Kennis maken met een eenheidsbewustzijn. Je verbonden voelen met alles en iedereen. Disciplines aangereikt krijgen die je hierbij helpen.
 • Opgroeien (Grow up). Je realiseren dat je onderdeel bent van een fantastisch evolutieproces. Dat je ontwikkeling je hele leven beslaat en nieuwsgierig raken naar de volgende evolutionaire stappen die je kunt zetten. Zicht krijgen op de laatste inzichten op het gebied van ontwikkelpsychologie.
 • Schoonmaken (Clean up). Je schaduwkant leren kennen. Een gewoonte van reflectie ontwikkelen de pijn echt onder ogen te komen. Aan het werk en het doen.
 • Tevoorschijn komen (Show up). In de wereld je plek innemen. In volle glorie met alles wat je in huis hebt. Hierin stevig uitgedaagd worden.

Wat verwachten we van jou?

Een leergang in niet-weten is voor mensen met moed. We vragen dus wel iets van je.

 1. Je bent je steeds bewuster van wie je bent en van het effect dat je hebt op je omgeving. Je wordt krachtiger doordat je groeit in je zelfbewustzijn. Onbewuste drijfveren en patronen worden zichtbaar.
 2. Je kunt energie in jezelf, bij anderen en tussen jou en anderen steeds meer ervaren, herkennen en actief inzetten. Je gebruikt je lichaam daarbij als een bron van informatie.
 3. Je bent op zoek naar een voedende omgeving. Je hebt anderen nodig om je potentieel te kunnen ontplooien. En die anderen hebben jou nodig.

Ben je bereid om:

 • je eigen ongemak aan te kijken en naar binnen te gaan
 • open, eerlijk en kwetsbaar te zijn, omdat dat veiligheid in de groep creëert en omdat het een noodzakelijke voorwaarde is om uit eigen ervaring te leren
 • voor een groter perspectief te kiezen dan je dan je ego-centrische patronen en (onbewuste) overlevingsmechanismen

dan gaan we graag met jou op pad!

Dan wil je natuurlijk wel een béétje weten wat je kunt verwachten van de leergang Leiderschap in niet-weten.

Praktisch

 • Kosten: neem contact met ons op. We houden graag rekening met je draagkracht). 100% niet goed geld terug garantie.
 • Een half jaar lang is er elke 6 weken een sessie van een dag, waarin we met ondersteuning van een gastdocent een facet van leiderschap vanuit niet-weten verkennen. Zulke facetten zijn bijvoorbeeld lichaamsbewustzijn, hoofd-hart, meditatieve aandacht, energie, intuïtie, systemisch werken en context.
 • Daarnaast is er een half jaar 3 weken voor en na een sessie met gastdocent een halve dag intervisie in groepen van maximaal 6 personen waarin we samen met jou kijken naar wat je tegenkomt bij toepassing van wat je geleerd hebt.
 • We combineren een aantal practices, zoals meditatieve oefeningen, Qi Gong, meditatie, emotioneel lichaamswerk of enquiries, die mogelijkheden bieden om in het moment aanwezig te zijn.
 • Vervolgens besteden we veel aandacht aan de integratie in je eigen dagelijks leven, en het creëren van een support-omgeving waaraan je je committeert. Door regelmatig contact en een live bijeenkomst om de drie weken. Zo creëer je in je eigen leven de optimale omstandigheden voor jouw intenties en jouw persoonlijk leiderschap.
 • Lars is als facilitator spaceholder en combineert de principes van Open Space met onze eigen aanpak, die parallellen vertoont met bijvoorbeeld mindfulness, Ubuntu en geweldloze communicatie.
 • Daarnaast ontmoet je 5 gastdocenten die doorleefd hebben wat ze te brengen hebben.
 • De groepen zijn klein: maximaal 12 deelnemers.

Reis je mee naar persoonlijk leiderschap?

Wil jij ook het ongemak voorbij, wil je leven vanuit je echte drijfveren? Wil je meer flow en minder ‘moeten’? Wil je een echte bijdrage zijn voor je omgeving, je organisatie, de wereld? En voel je ervoor om met ons op reis te gaan in het niet-weten?

We heten je graag welkom in ons reisgezelschap! Neem contact met ons op, dan bespreken we alle vragen die je mogelijk hebt. Misschien hebben we antwoorden, misschien weten we het niet 😉. We ontmoeten je graag en verkennen graag met jou de mogelijkheden.

Je kunt ook naar een van onze proeverijen komen.

 

Klik hier om terug te gaan naar hoofdtekst leergang