Over Lars Lutje Schipholt

Ik ben Lars Lutje Schipholt van De Katalysator. Ik ben NOBCO gecertificeerd, coach op senior practitioner level en ben integrale coach. Ook ben ik spaceholder of facilitator van bijeenkomsten.

Graag kijk ik ook met jou mee, ondernemend en je hart op de goede plek. Omdat jij voorwaarts wil, vastloopt of jezelf in de weg zit én bereid bent dieper te kijken. Mijn motto: elkaar groter maken.

Als ondernemer met 20 jaar ervaring ben ik diep gegaan om te groeien in persoonlijk bewustzijn. Zo heb ik ervaren dat bewustzijn de sleutel is om op dieper niveau te doorgronden wat er gebeurt en stappen te zetten die kunnen beklijven. Dankzij mijn eigen innerlijke transformatie ben ik nu veel authentieker en meer in verbinding met mijzelf en mijn omgeving.

In mijn coaching maak ik intuïtief gebruik van allerlei inzichten en coach, therapie en business methodieken zoals afweerpatronen en contactpositie, business strategie, driehoek van gewaarzijn, hoogsensitiviteit, in het nu zijn, innerlijke familie, intuïtief leiderschap, je USP en Why, lichaamsbewustzijn, marketing van jezelf, mindfullness, neurofeedback, overdracht, stress reductie, systemisch werk, Theory U, trauma verwerking, Voice Dialogue, werken met je levensverhaal, zelfcompassie. Lees ook de pagina inspiratiebronnen en de pagina intuïtieve aanpak met lichaamsbewustzijn.

Klik hier voor mijn CV

Doorleefde ervaring

Ik ben altijd geboeid geweest door menselijk gedrag en complexe organisatie/verander vraagstukken en heb daar een hele reis in afgelegd. In mijn zoektocht heb ik ervaren dat persoonlijk bewustzijn de sleutel is om op dieper niveau te doorgronden wat er gebeurt en stappen te zetten die kunnen beklijven.

Zo’n 7 jaar geleden liep ik zodanig vast op werk en privé vlak dat ik dieper moest kijken naar mijn eigen ondermijnde neigingen. Hier ben ik zeer intensief mee aan de slag gegaan, heb veel losgelaten en coach nu mensen die ook door de verandering heen willen komen. Zo heb ik ervaren dat bewustzijn de sleutel is om op dieper niveau te doorgronden wat er gebeurt en stappen te zetten die kunnen beklijven. Dankzij mijn eigen innerlijke transformatie ben ik nu veel authentieker en meer in verbinding met mijzelf en mijn omgeving.

Met vallen en opstaan heb ik ervaren hoe belangrijk het is congruent te zijn en je eigen schaduwen aan te kijken: Practice What You Preach, tot in je vezels. Voor mij is de sleutel in contact of verbinding te blijven met de realiteit én te groeien in bewustzijn van het hele systeem: innerlijk bewustzijn, relationeel bewustzijn én context bewustzijn. Daardoor ben ik de organische samenhang en dynamieken meer zien en begrijpen. En daar ben ik net zoals jij zélf de toegangspoort toe.

Deze doorleefde ervaring is de basis geworden van mijn huidige werk: een combinatie aan van life, loopbaan, ondernemers en transformatie coaching. Vaak komt ook mijn ervaring van pas met het co-creëren van netwerkinitiatieven, faciliteren van veranderprocessen en in 10 jaar opbouwen en leiden van een adviesbureau. Ik voel de onderstroom haarfijn aan. En veel issues op ondernemers of persoonlijk vlak herken ik moeiteloos omdat ze ook in mij huizen.

Integrale, introspectieve en intuïtieve benadering

Mijn doorleefde en geïntegreerde ervaring is inmiddels leidend geworden in mijn werk als integraal coach voor ondernemende en vaak (al dan niet bewust) onzekere en/of gevoelige mensen. Vaak combineer ik dat met mijn ervaring in het co-creëren van netwerkinitiatieven, het faciliteren van complexe multi stakeholder processen en het in 10 jaar opbouwen en leiden van een adviesbureau. Ik heb ontzettend veel geleerd van ondernemerschap door een adviesbureau op te richten en voor 10 jaar te leiden. Lees hier meer over mijn ervaring.

Ik waardeer Lars enorm om zijn durf, leiderschap gevoeligheid en doorzettingsvermogen

Laurens Waling, Part-up

Door mijn introspectieve aanpak krijg je snel helder wat je te doen (en laten) hebt. Je voelt je gezien, gehoord en gevoeld waardoor jouw ‘systeem’ zich kan ontspannen en openen. Jij ervaart de veiligheid om je op een dieper niveau te openen voor nieuwe ervaringen en inzichten, waarmee jij je bewustzijn oprekt. Nieuwe doorvoelde inzichten beklijven omdat we de cognitieve bovenstroom én de onbewuste onderstroom integreren. Onderliggende angsten worden minder en je hebt minder last van mogelijke blokkades. Intuïtief en afgestemd zetten we precies de stappen die passen bij jou en halen we eruit wat erin zit. Je groeit in zelfcompassie, zelfvertrouwen en bewustzijn waardoor stappen kunnen beklijven en je meer in je authentieke kracht komt. Je zult verbaasd staan door het effect.Veel van mijn klanten maken binnen een paar sessies grote stappen (zie aanbevelingen). 

Ik heb onze sessie als intens én waardevol ervaren. Dank je wel daarvoor, je straalt een enorme rust uit, waardoor ik volledig bij mezelf kan zijn.

Deborah Timmermans

Hoofd én hart

Ik ben van verbinden en versnellen: relaties leggen, concrete stappen voorwaarts, van denken naar doen. Op persoonlijk én werkvlak. Om van daaruit in beweging te komen. Dus niet reactief en omdat het moet, maar door dicht bij jezelf te blijven en vanuit je werkelijke kracht te handelen. Mijn kracht is om met feilloze intuïtie raak te schieten, waardoor het binnen komt en iets kan openen of transformeren. Vanuit bevlogenheid en oprechte betrokkenheid.

Ik ben ook van vertragen en verdiepen. Daarvoor maak ik ook gebruik van mindfulness technieken en psychologische inzichten. Zodat iemand zich meer bewust wordt van wat je voelt, en wat er dieper van binnen gaande is en gebeurt in interactie met anderen. Ik stel je op je gemak, zodat je je veilig voelt om je kwetsbaarheid te laten zien en transformerende stappen te zetten.  

Je hebt een enorme rust bij je, Lars, en tegelijkertijd ben je ook energiek. Je bent positief ingesteld en kijkt met compassie naar de wereld.

Ondernemer

Thema’s

Mijn klanten zoeken vaak een gids op het pad van bewustzijn. Iemand die ze kunnen vertrouwen en met veel ervaring helpt stappen te zetten die beklijven. 

In mijn coachpraktijk maak ik gebruik van allerlei doorleefde inzichten en ervaringen zoals:

  • authentiek ondernemen vanuit je Why/essentie
  • meer mindfull in verbinding en in het nu leven
  • interacteren vanuit systemisch (omgevings)bewustzijn
  • herkennen en omgang met hoogsensitiviteit, stress, burnout, hechtingsstoornissen, ADHD, pleasen, zelfafwijzing, woede, grensoverschrijdend gedrag of narcisme
  • trauma verwerking en 2e generatie oorlog problematiek.

Nieuwsgierig? Lees dan meer over mijn aanbod.

Lees meer

Katalysator aanbodKatalysator aanpak
StartpaginaOver Lars
Loopbaan carrière coach – stappen zetten in je werkintegrale en holistische aanpak
Start-up life coach - je onderneming op de rails krijgenWat zeggen anderen over mij?
MKB ondernemers coach – authentiek en intuïtief ondernemenIntuïtieve aanpak met lichaamsbewustzijn
Begeleide intervisie – spiegelen en in verbinding zijnWat leer je door mijn support?
Bijeenkomsten begeleiden - spaceholder met veel presenceVertragen om te kunnen versnellen
Wat is beter: training of coaching?Contactgegevens
Mijn blogsRoutebeschrijving
Wil jij beklijvende stappen maken? Neem dan contact op