Over Lars

Ik ben Lars Lutje Schipholt van De Katalysator. Ik ben lifecoach, loopbaancoach en businesscoach in één, NOBCO gecertificeerd en coach op senior practitioner level.

Ik ben integrale coach voor ondernemende, passiegedreven mensen die support zoeken om op werkvlak door de verandering heen te komen. Zonder telkens tegen dezelfde blokkades op te lopen die onzekerheid en twijfel oproepen, en de neiging of gedachtes het op te willen geven. Ik breng mijn coachees in hun kracht door zelfbewustzijn en hun diepere, authentieke zelf durven zijn.

Veel van mijn klanten zijn initiatiefnemer, leidinggevende, ondernemer en/of coach. Bewuste mensen die voorwaarts willen, vastlopen of zichzelf in de weg zitten én bereid zijn dieper te kijken.

Effectieve, intuïtieve en afgestemde aanpak

Met mijn hoofd-hart-lichaamsbewust-zijn en 20 jaar ondernemers ervaring komen we snel tot de kern. Intuïtief en afgestemd zetten we precies de stappen die passen bij jou en halen we eruit wat erin zit. Persoonlijke groei en groei van je onderneming gaan daarbij hand in hand. Want voor mij zijn ondernemer en onderneming één.

Ik sluit precies aan op waar jij zit. Je voelt je gezien, gehoord en gevoeld. Veel issues herken ik moeiteloos omdat ze ook in mij huizen. Ik heb daar nu bewustzijn op en integrerende stappen gezet om hier veel meer regie over te hebben. Mijn schaduw is hierdoor minder groot geworden.

Jouw ‘systeem’ kan zich in mijn aanwezigheid ontspannen en openen. Jij ervaart veelal onbewust de veiligheid om je op een dieper niveau te openen voor nieuwe ervaringen en inzichten.

We gaan aan de slag met wat jij concreet inbrengt. We pellen laagje voor laagje af wat onderliggend speelt, waarmee jij je bewustzijn oprekt. Je krijgt hierdoor helder wat je te doen (en laten) hebt. Nieuwe doorvoelde inzichten beklijven omdat we de cognitieve bovenstroom én de onbewuste onderstroom integreren.

Veel van mijn klanten maken binnen een paar sessies grote stappen (zie aanbevelingen). 

Ik heb onze sessie als intens én waardevol ervaren. Dank je wel daarvoor, je straalt een enorme rust uit, waardoor ik volledig bij mezelf kan zijn. – Deborah Timmermans

Klik hier voor mijn CV

Nieuwsgierig

Lees ook mijn blog ‘De kracht van de woestijn’

Ik heb ervaring als ondernemer, onderzoeker, consultant en facilitator van bijeenkomsten. Ik ben ben analytisch, creatief en gevoelig en streef naar authenticiteit. Mij heeft altijd geïntrigeerd hoe iets werkt en waarom dingen lopen zoals ze lopen. In mijn zoektocht heb ik ervaren dat persoonlijk bewustzijn de sleutel is om op dieper niveau te doorgronden wat er gebeurt en hoe ik een situatie kan beïnvloeden. Dankzij workshops, therapie en intensieve trainingen op top niveau heb ik grote, transformerende stappen gemaakt.

Deze doorleefde ervaring is inmiddels leidend geworden in mijn werk als coach voor bewuste ondernemers die authentiek, intuïtief én effectief willen ondernemen. . Ik support mensen die doen wat ik nu doe of gedaan heb: initiatiefnemers, coaches en leidinggevenden van MKB-bedrijven. Mijn motto: elkaar groter maken.

Ik waardeer Lars enorm om zijn durf, leiderschap gevoeligheid en doorzettingsvermogen – Laurens Waling, Part-up

Hoofd én hart

Ik ben van verbinden en versnellen: relaties leggen, concrete stappen voorwaarts, van denken naar doen. Op persoonlijk én werkvlak. Om van daaruit in beweging te komen. Dus niet reactief en omdat het moet, maar door dicht bij jezelf te blijven en vanuit je werkelijke kracht te handelen. Mijn kracht is om met feilloze intuïtie raak te schieten, waardoor het binnen komt en iets kan openen of transformeren.

Ik ben ook van vertragen en verdiepen. Daarvoor maak ik ook gebruik van mindfulness technieken en psychologische inzichten. Zodat iemand zich meer bewust wordt van wat je voelt, en wat er dieper van binnen gaande is en gebeurt in interactie met anderen. Ik stel je op je gemak, zodat je je veilig voelt om je kwetsbaarheid te laten zien en transformerende stappen te zetten.  

Je hebt een enorme rust bij je, Lars, en tegelijkertijd ben je ook energiek. Je bent positief ingesteld en kijkt met compassie naar de wereld.

Breed scala aan expertise

Je krijgt antwoord op vragen zoals:

 • wat moet ik doen om mijn onderneming verder te krijgen?
 • hoe kom ik aan (meer) klanten?
 • wat wil ik echt?
 • wat moet ik doen om stabiele(re) relaties op te bouwen?
 • wat zijn mijn afweerpatronen en wat ga ik hiermee uit de weg?
 • hoe wordt ik autonomer?
 • hoe kan ik meer begrenzen?
 • wat zeggen irritaties en projecties over mijzelf en de ander?
 • hoe kan ik meer zelfcompassie en -liefde ontwikkelen?
 • wat is de systemische samenhang tussen alles?

(Onderliggende) thema’s zijn ondermeer:

 • in het hoofd zitten
 • stress, overspannenheid, burn out
 • authenticiteit, jezelf kunnen en durven zijn
 • subpersona zoals de pleaser, de pusher, de rationele denker en de innerlijke criticus 
 • hooggevoeligheid (HSP) en hoogbegaafdheid
 • yin-yang balans
 • zelfafwijzing en zelfveroordeling
 • emotionele armoede
 • onveiligheid, angst
 • narcisme, ingehouden boosheid en manipulatie
 • hechtingsproblematiek en bindingsangst
 • 2e generatie oorlogsproblematiek
 • grensoverschrijdend gedrag.

 

Lees meer

Katalysator aanbodKatalysator aanpak
StartpaginaOver Lars
Coaching - je verlangen op de rails krijgenWat zeggen anderen over mij?
Loopbaancoaching – krijg helder wat jíj te doen hebtWat levert mijn coaching je op?
Businesscoaching – met je voeten in de kleiWat leer je door mijn support?
Begeleide intervisie – spiegelen en in verbinding zijnVertragen om te kunnen versnellen
Bijeenkomsten begeleiden - spaceholder met veel presenceIntegrale benadering
Mijn blogsWat is beter: training of coaching?
ContactgegevensRoutebeschrijving

Wil jij beklijvende stappen maken? Neem dan contact op