5 weken na vliegende start eigen kantoor

We kijken weer terug op een fantastische week met mooie, verdiepende sessies met klanten en samenwerkingspartners. Zo voedend te werken met mooie mensen die ook in hun kracht willen komen! We doen onze naam eer aan 😉

En tegelijk lopen we aan tegen tegen het ontbreken van een ruimte van waaruit we met verstilling met klanten (en onszelf!) ‘de diepte’ in kunnen. Een eigen plek die rust en sfeer uitstraalt. Veel flex kantoren zijn te open voor ons. Leuk voor ontmoeten maar ongeschikt voor het werk wat we doen met onze klanten. En veel geschikt aanbod is er momenteel niet als je op een sfeervolle plek rond Utrecht dichtbij station en snelweg wilt zitten…

Maar gelukkig hebben we wat moois gevonden. Op deze Goede Vrijdag hebben we de knoop doorgehakt een jaarcontract afgesloten met het Bedrijvencentrum Vondelparc tegenover station Utrecht Vaartsche Rijn. De goede OV en auto bereikbaarheid, sfeervol gebouw, kosten en gastvrijheid gaven de doorslag.

17903475_1879331985618040_7883772686431982061_n

Nu beschikken we over flexplekken en een af te huren bespreek- en coachruimte. En vanaf september een eigen kantoorruimte. Voor onszelf maar ook voor ons netwerk van bewuste ondernemers. Om zo stapje voor stapje een eigen unieke community te bouwen met mensen die passen bij onze onderscheidende filosofie en werkwijze.

Geïnspireerd? We hebben al enkele partners die mee willen doen en jij bent als gast van ons meer dan welkom om ook te proeven van onze aanpak en plek! Bijvoorbeeld tijdens de heerlijke verzorgde lunch (our treat ;-). Niet alleen vanwege de gezelligheid maar ook omdat we geloven dat de synergie van ons tweeën nog veel groter wordt met jou erbij 😉 Interesse? Laat het ons dan weten!

Vliegende start

Wat een week weer. Ook deze week weer nieuwe klanten die als ondernemer op eigen kracht al heel veel bereikt hebben en nu met ons aan de slag willen om een volgende stap te maken. En dat terwijl we deze vernieuwde insteek met de De Katalysator nog niet lang in de markt aan het zetten zijn.

Ik realiseer me dat we hiermee een gat in de markt gevonden hebben waar we heel graag invulling aan willen geven. Zoveel mensen die hun passie willen “ondernemen”. Zowel starters als ervaren ondernemers die een volgende stap willen maken.

Het voelt als helemaal vanzelf, in de flow, totaal niet als hard werken (wat het natuurlijk soms best is 😊). Dat gebeurt dus als je datgene doet wat helemaal ‘klopt’ met wie je werkelijk bent.

foto: Esther van Berk

Samen met mijn partner Petrus Ruys bied ik een combinatie aan van diep gaan en concreet worden in wat je te doen hebt. Deze combinatie is goud waard en echt onderscheidend in de markt, want hierdoor biedt de De Katalysator veel meer dan coachen.

Zoals een nieuw netwerk contact van de week zei:

“Although Lars shows total relaxness in his way of interaction – the enormous energy he can create within others with when, what and how he says / responds to the underlying (and essential) challenge !!! Thanks !” 

Nu wel opletten dat ik zelf niet ga vliegen en geaard bezig blijf 😉

Warme groet, Lars

Marketing van jezelf

Veel van mijn klanten worstelen met de vraag hoe ze meer of leukere opdrachten binnen kunnen halen. Ik vraag me dan af: doe je de goede dingen goed (genoeg)? En weet je hoe jouw potentiële klanten kiezen en wanneer ze met jou in zee willen gaan? In deze blog laat ik je zien hoe je binnen enkele maanden meer en leukere opdrachten vindt.

trust-1889047_640Vertrouw je mij?

Hoe kies jij zelf een tandarts, of een advocaat? En wat geeft de doorslag als je een samenwerkingspartner zoekt?

Dikke kans dat je antwoord op die vragen draait om vertrouwen. Tenzij je een heel concreet product hebt (en bijvoorbeeld stofzuigers verkoopt), gaat het je klanten vaak om jou. Je klant moet jou dus vertrouwen.

4 stappen naar vertrouwen

Vier simpele stappen wakkeren dat vertrouwen bij jouw mogelijke klanten aan: aanbevelingen, zichtbaarheid, propositie en de klik.

 1. Laat je netwerk voor je werken
  Businessman drawing a map isolated on a white backgroundKies jij voor de tandarts of de advocaat die zichzelf aanbeveelt, of voor degene die jou wordt aanbevolen door een vriend of de buurvrouw? Als je zorgt dat jouw relaties ambassadeur van jou worden, bereik je hetzelfde effect: een overtuigende aanbeveling. Een anonieme variant hierop zijn gelijkgezinden (peers). Denk bijvoorbeeld aan de recensies op websites zoals Booking.com. Dit past in een trend waarbij mensen zich steeds minder laten leiden door autoriteiten en meer door gelijkgezinden. Vraag dus om aanbevelingen (recommendations) voor op je website en LinkedIn profiel. Dat werkt 10, nee 100 keer beter dan jezelf verkopen!
 2. Maak je expertise zichtbaar
  Het effect van aanbevelingen wordt aanzienlijk versterkt door zichtbaarheid. Mensen zoeken bevestiging als iemand hun een aanbeveling heeft gedaan, en daarvoor is een goede website en LinkedIn profiel een must. Maar ook blogs, vlogs en een nieuwsbrief dragen bij aan je zichtbaarheid en geloofwaardigheid.
  Hard werken aan je zichtbaarheid en expertise zonder aanbevelingen is alleen effectief als je een heel concreet product verkoopt en/of veel geld hebt om reclametijd in te kopen. Te vaak kom ik mensen tegen die maanden aan een prachtige website hebben gewerkt maar zijn vergeten dat dit slechts 10% van je marketingverhaal is…
 3. Doe een helder en laagdrempelig aanbod
  Als volgende stap heeft een potentiële klant een concreet handelingsperspectief nodig: een propositie. Wat heb je te bieden? Wat is je visie, wat doe je concreet en welk resultaat levert dit op? Vaak is dit voor je klant niet duidelijk. Dan is het lastig voor anderen je aan te bevelen. Biedt iets concreets aan, bijvoorbeeld een onderscheidende workshop, training of andere activiteit waarbij een potentiële klant je laagdrempelig kan ervaren. En wie kun je het beste inzetten om klanten te werven voor je activiteiten? Juist ja, je ambassadeurs!
 4. proposal-1757635_640De ander versieren
  Als je de eerste drie stappen goed hebt opgepakt, kom je in direct contact met jouw potentiële klanten. Dat contact hebben zij nodig om een goed gevoel over jou te krijgen. Hoe haal je bij dat contact de opdracht binnen? Hoe maak je de klik?
  Het is vaak te vergelijken met het versieren van een liefdespartner. Hard pushen en zeggen wat je het liefst wil (vrijen) levert over het algemeen niet het gewenste resultaat op. Vertellen hoe goed je bent in bed meestal ook niet… Wat wel werkt? Goed luisteren en veel ruimte laten aan de ander om te praten. Gewoon nieuwsgierig zijn en jezelf zijn, zo authentiek mogelijk. Ga voor de verbinding, niet voor het resultaat! Dan komt het resultaat vanzelf… Pas als je merkt dat de ander nieuwsgierig wordt naar jou is het zinvol om jezelf te ‘verkopen’ en toe te werken naar een concrete opdracht.

Kansen gegarandeerd!

success-1773928_640Vertrouwen laat zich niet dwingen. Deze vier stappen zijn dus geen garantie voor succes. Maar de kans op succes wordt wel vele malen groter als je consequent het goede goed doet – dus als je consequent deze stappen doorloopt. En al die extra kansen vertalen zich in extra leuke opdrachten, precies zoals je wilde.

Warme groet,
Lars Lutje Schipholt

ps. wil je dat ik een keer vrijblijvend met je meekijk? Neem dan contact met mij op.

home | ons aanbod | blog | over ons | anderen over ons | contact