Werkervaring

Wat betreft werkervaring heeft De Katalysator de nodige expertise in huis.

Werkervaring

Oprichting Adviesbureau

werkervaring: oprichting inno-VIn 1999 heeft Lars Lutje Schipholt het adviesbureau inno-V opgericht. Vervolgens heeft hij dat bureau gedurende meer dan 10 jaar geleid. Inno-V is nog steeds toonaangevend op het gebied van slimme mobiliteit en openbaar vervoer. Zowel in Nederland als daarbuiten. (klik hier voor 10 jaar jubileum boek)

Faciliteren en Katalyseren

werkervaring HNW

Tien jaar later (van 2008 t/m 2011) lag zijn focus echter meer op het faciliteren en katalyseren van complexe multi stakeholder processen. In het kader daarvan heeft hij onder andere als Secretaris van de Taskforce MobiliteitsManagement (TFMM) een brug geslagen tussen overheden en werkgevers. Dat heeft hij o.l.v. Lodewijk de Waal (later Slim Werken Slim Reizen) tot stand gebracht. Bovendien heeft hij een impuls gegeven aan Het Nieuwe Werken (HNW). En ook aan het Mobiliteits Management (MM).

Samenwerkingsvormen

Bovendien heeft hij nieuwe, grensverleggende samenwerkingsvormen in praktijk gebracht. Die samenwerkingen zijn bijvoorbeeld:

  • FANwoude die ondersteunt in bewustwording. Tevens geeft deze samenwerking een impuls aan spirituele groei. Omdat het wil bijdragen aan transformatie naar een duurzame toekomst. Waar mensen uiteindelijk in hun volle potentie leven.
  • Panassembla is op zijn beurt een initiatief van een groep ervaren consultants, kunstenaars en coaches. Met respect voor de menselijke maat. En met een sterk gevoel voor realiteit. Maar ook met passie voor fundamentele leer- en ontwikkelprocessen.
  • HNW gilde coacht jou en je organisatie bij het implementeren van Het Nieuwe Werken. Met als doel een duurzame cultuur- en gedragsverandering.
  • Thrivability is een co-creatieve ontdekkingstocht naar een duurzamere toekomst. Door te werken met zowel onze ratio als de onderstroom.
  • Vliegend Water faciliteert vernieuwing door te werken met een breed palet aan werkvormen. Want die werkvormen zorgen op hun beurt voor energie en versnellen processen.

Vernieuwen en Verduurzamen

Lars is ook een van de mede-oprichters van Syndesmo. Zij richten zich op het vernieuwen en verduurzamen van organisaties en mobiliteit.

Start-Up Part-Up

Bovendien was hij als voorzitter van de coöperatie betrokken bij de start-up Part-up. Dat is een nieuwe marktplaats voor teams. Een part-up is namelijk een tijdelijk team van professionals. Zij werken in dat tijdelijke team samen. Want zij willen hun dromen, doelen of projecten realiseren. Dat kan zowel betaald als vrijwilligerswerk zijn. Individuen, freelancers en medewerkers van organisaties melden zich gratis aan als upper.