Voor wie er meer uitkomt in z'n hoofd
 

Vertragen om te kunnen versnellen

In een coachsessie leer ik je vertragen om te kunnen versnellen. Daarvoor doorloop ik vaak drie stappen:

1. Vertragen

Ik besteed eerst aandacht aan de incheck. Dit helpt om meer te kunnen ontspannen en meer in het nu terecht te komen, voorbij de verhalen en stress. Wat daarbij helpt is dat ik de ander ruimte geef en moeiteloos kan intunen op de ander. Zodat jij je gehoord en gezien voelt.

2. Verdiepen

Van hieruit ontstaat ruimte op zelfonderzoek uit te gaan. Omdat ik veel situaties herken, kan ik precies die vragen stellen die iemand helpen bij de angel te komen. 

Met presence en mindfulness technieken help ik jou vervolgens bewust te worden van lichamelijke sensaties en gevoelens die onbewust gedrag triggeren en altijd voorafgaan aan gedachtes. Dit brengt je bij een associatie of herinnering van vroeger.

Dit is een niet cognitief proces, we bypassen in je mind. Je laat het onbewuste spreken en brengt deze informatie naar het bewustzijn. Hiermee wordt je bewust van wat zich aan het bewustzijn onttrok. Zoals een ijsberg ook meer is dan het topje. Door terug te gaan naar de situatie in het nu, ga je zien hoe oude pijn het heden kleurt. Het wordt je helder dat je ervaringen uit het verleden op het nu plakt. En daarmee wordt ook helder wat van jezelf is en de ander.

3. Versnellen

Met dit inzicht kun je opnieuw kijken naar de situatie in het nu, vanuit een volwassen perspectief. Er ontstaat ruimte en creativiteit. Je gaat nieuwe handelingsperspectieven zien, waarmee je met plezier en zelfvertrouwen dóór kunt met je onderneming. Zónder stress en onzekerheid! Door verbonden te zijn met de realiteit en dichtbij jezelf te zijn ontstaat meer regie over je werk en leven. Dankzij meer presence (aanwezigheid in het nu) komt een voorwaartse kracht te voorschijn die kan beklijven. Ik ondersteun dit proces door mee te denken en help inzichten te laten beklijven door uitleg te geven aan wat er gebeurt. Daarbij maak ik gebruik van mijn ervaring, de inzichten en psychologische modellen die mij zijn aangereikt.

Lees ook deze blog
https://dekatalysator.nl/stresssss/


[table id=1 /]


Wil jij beklijvende stappen maken? Neem dan contact op