Jíj bent de sleutel voor jouw transformatie
 

Mijn ervaring

Lars Lutje SchipholtIk heb twintig jaar ervaring als ondernemer, onderzoeker, consultant en facilitator van bijeenkomsten. Mij heeft altijd geïntrigeerd hoe iets werkt en waarom dingen lopen zoals ze lopen. In mijn zoektocht heb ik ervaren dat persoonlijk bewustzijn de sleutel is om op dieper niveau te doorgronden wat er gebeurt en hoe ik een situatie kan beïnvloeden. Dankzij workshops, therapie en intensieve trainingen op top niveau heb ik grote, transformerende stappen gemaakt. Deze doorleefde ervaring is inmiddels leidend geworden in mijn werk als coach voor bewuste ondernemers die authentiek, intuïtief én effectief willen ondernemen. Mijn doelgroep: initiatiefnemers, ondernemers, coaches en leidinggevenden in het MKB.

Opleidingen

Integrale coaching

De 2,5-jarige Opleiding voor Integrale Coaching leidt mensen op die vanuit bewustzijn een rol willen spelen in het leiden, begeleiden en inspireren van andere mensen in hun ontwikkeling. De opleiding is voor hen die het verlangen hebben om naar het hart van hun bestaan te gaan en hun potentieel ten volle tot uitdrukking willen brengen in de wereld. 

Leerweg Systemisch Bewustzijn

In de procesgroep en training Systemisch Bewustzijn vind je een leer- en ontwikkelplek voor jou en je initiatief, waar je precies kunt inzoomen op wat er in sociale systemen gebeurt. Het helpt je met jouw realisatie, zodat je meer voor elkaar krijgt met minder moeite.  Het helpt je om aan je omgeving te kunnen uitleggen hoe de nieuwe wereld werkt en niet werkt. Door op te pakken wat wél werkt, zal niet alleen de impact van je werk groter worden maar zal er ook op het vlak van jouw persoonlijke groei onvermijdelijk iets nieuws op gang komen. 

Ik ben deelnemer geweest van de procesgroep en assisteer bij de training Verder met de wereld.

Trainingen Venwoude

Venwoude is een plek voor bewustzijnsontwikkeling waar allerlei meer spiritueel georiënteerde trainingen worden gegeven. Je kunt er ook wonen in een community die de plek ‘draagt’ en waar je werkt aan je eigen proces. Een plek om echt diep af te dalen, meer lichaamsbewustzijn te ontwikkelingen en je eigen schaduw te omarmen.

Na de nodige workshops, retreats en trainingen heb ik twee en een half jaar in de community van Venwoude gewoond om fulltime aan mijn persoonlijke ontwikkeling te werken.

Leergang waarneming, realiteit en de invloed van context

Leergang voor mensen die met meer vaardigheid en plezier willen kunnen omgaan met de steeds veranderende en complexer wordende realiteit en context. En die de behoefte voelen om op andere dan de klassieke manieren te kunnen samenwerken, creëren en leidinggeven. We helpen met het vinden van de wijze waarop je soepel en vaardig kunt blijven binnen de bestaande opvattingen over werk, mens en maatschappij. Dat doen we door het ontwikkelen van vaardigheden, die we allemaal intrinsiek bezitten, maar die in de huidige cultuur weinig of niet herkend en gebruikt worden.

Trainingen Rebalancing school

Rebalancing is een lichaamsgerichte benadering die leidt tot meer zelfinzicht. Door Rebalancing leer je de kramp ontspannen waaraan je lichaam en geest in de loop van het leven gewend zijn geraakt. Deze ontspanning geeft een ervaring van welzijn, verandert onze perceptie en opent nieuwe dimensies.

Rebalancing helpt om van een staat van denken naar bewust voelen te gaan en van voelen naar Zijn. Door bewust aanwezig te zijn in het lichaam – en het denken slechts als dienend instrument te gebruiken – wordt iedere ervaring in het lichaam een opening naar de innerlijke wereld, naar zelfinzicht en vrijheid.

 

Werkervaring

Oprichting Adviesbureau

werkervaring: oprichting inno-V

Mijn carrière begon als onderzoeker op de TU Delft, daarna heb ik gewerkt bij het consultantbureau Twijnstra Gudde om vervolgens een eigen toonaangevend mobiliteits adviesbureau inno-V op te richten en ruim tien jaar te leiden. 

Inno-V is nog steeds toonaangevend op het gebied van slimme mobiliteit en openbaar vervoer. Zowel in Nederland als daarbuiten. (klik hier voor 10 jaar jubileum boek)

Faciliteren en Katalyseren

werkervaring HNW

Tien jaar later (van 2008 t/m 2011) lag mijn focus meer op het faciliteren en katalyseren van complexe multi stakeholder processen. In het kader daarvan heb ik als Secretaris van de Taskforce MobiliteitsManagement (TFMM, later Slim Werken Slim Reizen) waarbij spitsmijdend reizen en flexibel werken werden gestimuleerd en een brug werd geslagen tussen overheden en werkgevers. Dit onder leiding van Lodewijk de Waal. Daarbij hebben we ook een impuls kunnen geven aan Het Nieuwe Werken (HNW).

Samenwerkingsvormen

Voordat ik full time aan de slag ben gegaan met persoonlijke ontwikkeling, heb ik als ondernemer en proces facilitator allerlei netwerkinitiatieven en organisaties geco-creëerd:

  • FANwoude die ondersteunt in bewustwording. Tevens geeft deze samenwerking een impuls aan spirituele groei. Omdat het wil bijdragen aan transformatie naar een duurzame toekomst. Waar mensen uiteindelijk in hun volle potentie leven.
  • Panassembla is op zijn beurt een initiatief van een groep ervaren consultants, kunstenaars en coaches. Met respect voor de menselijke maat. En met een sterk gevoel voor realiteit. Maar ook met passie voor fundamentele leer- en ontwikkelprocessen.
  • HNW gilde coacht jou en je organisatie bij het implementeren van Het Nieuwe Werken. Met als doel een duurzame cultuur- en gedragsverandering.
  • Thrivability is een co-creatieve ontdekkingstocht naar een duurzamere toekomst. Door te werken met zowel onze ratio als de onderstroom.
  • Vliegend Water faciliteert vernieuwing door te werken met een breed palet aan werkvormen. Want die werkvormen zorgen op hun beurt voor energie en versnellen processen.
  • Lars is ook een van de mede-oprichters van Syndesmo. Zij richten zich op het vernieuwen en verduurzamen van organisaties en mobiliteit.

Start-Up Part-Up

Daarnaast was ik als voorzitter van de coöperatie betrokken bij de start-up Part-up. Dat is een nieuwe marktplaats voor teams. Vind de juiste personen met passende vaardigheden en breng ze op snelle en effectieve wijze bij elkaar. Part-up helpt je daarbij en geeft je overzicht.

 

Katalysator aanbodKatalysator aanpak
StartpaginaOver Lars
Loopbaan carrière coach – stappen zetten in je werkintegrale en holistische aanpak
ZZP coach - je onderneming op de rails krijgenWat zeggen anderen over mij?
MKB ondernemers coach – authentiek en intuïtief ondernemenIntuïtieve aanpak met lichaamsbewustzijn
Begeleide intervisie – spiegelen en in verbinding zijnWat leer je door mijn support?
Bijeenkomsten begeleiden - spaceholder met veel presenceVertragen om te kunnen versnellen
Wat is beter: training of coaching?Contactgegevens
Mijn blogsRoutebeschrijving

Wil jij beklijvende stappen maken? Neem dan contact op