Succes begint bij jezelf

Succes begint bij jezelf

Ben jij op de goede weg als ondernemer? Die vraag stel ik mijzelf ook regelmatig. Ik heb begin dit jaar een ingrijpende zakelijke beslissing genomen. Ik kon er niet omheen, maar voelde (en voel) ook onzekerheid en kwetsbaarheid. Over de beslissing en de vorm, over de reacties van ‘de buitenwereld’, in de confrontatie met mezelf.

Hoe hangt de vlag er nu bij, een maand later? Heb ik er goed aan gedaan mijn eigen weg te gaan?

Klopt het?

Als het ‘klopt’, ontvouwen dingen zich als vanzelf. Mijn business lijkt weer te stromen sinds ik ervoor gekozen heb om zakelijk alleen verder te gaan, mijn eigen ongemak aan te kijken en weer mijn eigen flow te volgen. Terugkijkend op de afgelopen weken kan ik niet anders concluderen dan dat ik mag vertrouwen op mezelf en dat het klopt wat ik nu doe.

Grappig genoeg kreeg ik de bevestiging daarvan niet alleen in de zakelijke wereld, maar ook toen ik dit weekend op initiatief van mijn vriendin de Tarotkaart ‘Succes’ trok. Vraag me niet hoe het werkt, maar het treft me telkens weer hoe raak de getrokken kaart is als ik helemaal ingetuned ben als ik er eentje kies. Ook nu weer:

“Omdat je bereid was de recente uitdagingen in het leven aan te nemen, geniet je nu van een heerlijke rit op de tijger van succes. Neem dit met beide handen aan, geniet ervan en deel je vreugde met anderen – en vergeet niet dat alle vrolijke optochten een begin en een einde hebben.”

Signalen van succes

Er waren dus ook meer zakelijke signalen dat ik als ondernemer op de goede weg ben. Herkenbaar?

  • Er komen klanten aanwaaien. Sinds ik mijn vorige nieuwsbrief verstuurde, komen er wekelijks coachklanten aanwaaien. En dat terwijl ik me kwetsbaarder heb opgesteld dan ooit tevoren. Je kwetsbaar opstellen – ook digitaal – werkt dus, ook al vindt m’n hoofd dat soms nog moeilijk te begrijpen…
  • Ontmoetingen leiden tot vervolg. Ontmoetingen die ik heb, leiden vaker tot een zakelijk vervolg. Zo ben ik nog geen dag alleen op kantoor. Ik voel me meer ontspannen en ervaar minder verkramping. Ik heb het gevoel dat ik meer mijzelf kan zijn en meer in verbinding ben. Alsof ik nu meer mijn hart in plaats van mijn oordelende hoofd laat spreken.
  • Ik krijg oprechte complimenten. Coachees en anderen geven mij vaker ongevraagd complimenten over wat onze samenwerking hun geeft. Ik lijk door mijn recente ervaringen nog helderder te zien wat de ander te doen heeft om stappen te zetten. In coachgesprekken ben ik minder voorzichtig en vaak spot-on.
  • Mensen bieden spontaan ondersteuning aan. Afgelopen weken hebben diverse mensen uit mijn omgeving me een sessie aangeboden om mij nog meer in mijn kracht te brengen. Dankjewel in het bijzonder Isabelle en Annelita! Het heeft me gescherpt in wat ik te doen heb en het helpt me om mijn essentie te omarmen, focus te houden hierop en helemaal te gaan staan voor mijn potentie. Ik voel me bevoorrecht zo te mogen ontvangen. Wat een cadeau!

Succesformule: jij

Voor mij is de les die ik trek: je kunt pas succesvol zijn als je samenvalt met wie je echt bent. Ik ben meer in mijn authentieke zelf terecht gekomen, waardoor zich van alles ontvouwt. Mijn ondernemerschap kost me nu geen energie maar geeft me energie. Moeiteloos, in de flow, en zonder dat ik heel erg mijn best hoef te doen.

Ben jij ook op zoek naar jouw succesformule? Durf jij ook fouten te maken en vervolgens dieper te kijken en voelen dan ooit?

Dat is mijn succesformule: bij je authentieke zelf te komen en te doen wat echt voor jou is weggelegd. Een formule die ik natuurlijk inzet voor mijn klanten, als ondernemerscoach. Ondernemer is immers het ultieme beroep om jezelf helemaal tegen te komen 😉

Warme groet, Lars