voor een lichaamsgerichte en intuïtieve aanpak
 

Wat heb jij je eigen gemaakt in 2018?

Deze blog gaat over mij. Ben tenslotte deze maand jarig, mag best. En jij hebt er ook wat aan! Wat ik van mijzelf laat zien, zegt alles over waar ik zit in mijn ontwikkeling en wat ik dus voor jou kan betekenen. Ik kan je namelijk niet méér bieden dan ik ben. 

Je biedt wat je bent

Otto Scharmer (bekend van o.a. van Theory-U) zei het 24 november jl. in Amsterdam zo: “What gives you the legitimacy to teach others? Your lived through experience”. Een sessie gaat nooit dieper dan de drager van een bijeenkomst aankan. Of het nu een coaching, intervisie, teamsessie of lezing is. En omdat het afgelopen jaar mij weer groei heeft opgeleverd (niet altijd leuk, wel nuttig…) kan ik dus ook weer wat meer bieden aan mijn coachees en deelnemers aan de bijeenkomsten die ik faciliteer.

Van concept…

In 2012 schreef ik een nog steeds actuele blog over de IESberg (Iq-Eq-Sq-berg). Ik liet zien dat we naast onze IQ ook onze emotionele EQ-intelligentie en spirituele SQ-intelligentie moeten benutten om stappen te zetten die beklijven.

Dat blog is nog steeds actueel, ik verwijs je er niet voor niks tot vervelens toe naar, maar ik verhoud me zelf heel anders tot de materie dan destijds. Toen was het grotendeels nog een concept in mijn hoofd. Ik was zelf niet congruent en vond vooral dat anderen niet Practice what you preach waren

…naar praktijk

Na jaren van werken aan mijzelf merk ik dat dát veranderd is. Perfect ben ik heus nog niet, maar aan alles merk ik dat ik nu wel toe ben aan de toets van de practice, dat ik eraan toe ben om wat ik ‘preach’ in praktijk te brengen. Niet meer vanuit krapte of onzekerheid maar omdat het nu klopt en het zich ontvouwt. Dankzij hoogte- én dieptepunten, voldoende stilstaan bij wat er gebeurt en dit bewust ‘innemen’.

Ik word daarin gesterkt door spiegels van inspirerende en krachtige persoonlijkheden die op mijn pad zijn gekomen. Zij zien een krachtige en gevoelige man met veel doorleefde diepte en presence waar ze graag mee willen samenwerken. Lees meer in mijn oogst van 2018 en intenties voor 2019.

Aanbod voor jou

Na dit intensieve jaar heb ik meer te bieden dan een jaar geleden. Meer scherpte, meer zachtheid. Meer zelfacceptatie en daardoor ook heel veel ruimte om mijn coachees te zien in hun kwaliteiten en in hun uitdagingen, en om ze te begeleiden om te realiseren wat ze in de wereld te zetten hebben. Elk op zijn eigen manier, dus met elk zijn eigen vorm van begeleiding. Als je in het hart geraakt durft te worden, hoop ik je komend jaar te ontmoeten.

Graag laat ik je ervaren wat de kracht is van presence en ervaringsgericht leren. Je bent van harte welkom bij de workshop leer je gevoeligheid in te zetten als kracht.

Oogst jij ook?

En hoe kijk jij terug op dit jaar? Wat heb jij geleerd? Doe je wat klopt? En klopt ook hoe je het doet? En als je het oude aan het loslaten bent, ontvouwt zich een nieuwe werkelijkheid?

Ik wens je een doorleefd en (zelf)bewust 2019!

Lars Lutje Schipholt