Succesvol ondernemen is een ton per jaar

“Verdubbel je omzet!”

Wanneer vind jij jezelf succesvol in je ondernemerschap? Of in je privéleven? Zeker in ‘mainstream’ ondernemersland wordt succes al snel gedefinieerd in termen van geld. Hoeveel businesscoaches beloven er niet dat je ‘je omzet verdubbelt!’ of ‘binnen een jaar een ton verdient’? Hoe word je een succesvol ondernemer?

Succes is meer

Geld is handig, en lekker meetbaar. Maar is het jouw (belangrijkste) drijfveer in je ondernemerschap? Als je andere drijfveren hebt, hanteer je waarschijnlijk ook andere maatstaven voor succes.

Ik voel me rijker dan ooit, maar dat heeft niets met geld te maken. Mijn werk geeft me energie, ik doe de dingen die ik belangrijk vind en die anderen ondersteunen in hun leven en hun ondernemerschap. Ik kan iets voor anderen betekenen en groei tegelijkertijd zelf nog steeds. Daarmee heeft mijn leven zo’n andere kwaliteit gekregen dan voorheen – dat is succes voor mij.

Dichtbij jezelf blijven

Ik ontmoet nogal wat ondernemers die ook een bijdrage willen leveren. Een bijdrage aan andermans groei en geluk, aan een specifiek doel of aan de maatschappij als geheel. Als dat je streven is, definieer je ‘succes’ ook meteen in andere termen.

En dús heb je behoefte aan een andere benadering van succesvol ondernemen. Geen ‘gegarandeerd succesvolle’ marketingfunnel, geen beproefde techniek voor je salesgesprekken, geen kant-en-klare oplossingen. Waar je dan wel behoefte aan hebt? Aan tijd en ruimte om je eigen weg te vinden. En daarbij helpt rust om naar binnen te gaan, en de oprechte aandacht van iemand om mee te sparren.

Maar dan anders

Daarom heb ik het initiatief genomen om samen met 9 andere professionals die dat ook snappen, een ondernemersevenement te organiseren. Boost je bedrijf van binnenuit is een ondernemersevenement dat ruimte geeft aan jouw ondernemerschap. In de workshops en 1:1-sessies ontmoet je aandacht voor je eigen drijfveren, je eigen weg en jouw oplossingen voor alles wat je tegenkomt als mens en ondernemer. Kom je ook?

Ondernemende groet,

Lars Lutje Schipholt

[table id=1 /]

Wil jij beklijvende stappen maken? Neem dan contact op

Comments are closed.